slow fashion, fast fashion

Share on facebook

Maga a fast fashion kifejezés még a divattal kevéssé törődő vagy angolul kevéssé tudók számára is mond valamit. Plázák boltjai lebegnek a szemünk előtt, divatra, trendekre, fiatalságra, fogyasztásra asszociálhatunk.

Mindezzel ellentétben a slow fashion kifejezés még mindig olyasvalami, ami a legtöbb ember számára idegenül hangzik, magyarázatra szorul. Pedig a slow fashion volt a mindenkori alapállapot, a kiindulás, ami az utóbbi három évtizedben alakult át a gyorsan változó, kollekciót kollekcióra halmozó fast fashion-né.

Ez a poszt messzemenőkig kevés arra, hogy a témát körbefogja, annyira szerteágazó a divatipar hatása mind a környezetre, geopolitikára, az új és régi generációk életére.

Itt találtok egy összefoglaló cikket egy hazai hírportálról, itt pedig egy DW dokumentumfilmet, aminek megtekintését szívből ajánlom.

Sőt, itthon is találhatunk a témában járatos, a fenntartható és etikus ruházkodást missziónak tekintő kisebb és nagyobb influenszereket és szakértőket.

Amiért büszkén tekintjük magunkat slow fashion márkának, az az a tény,

  • hogy termékeink racionális mennyiségben készülnek, így nem termelünk felesleges mennyiségeket
  • hogy termékeink hazai varrodákban készültek, így a szállítás ideje és ökológiai lábnyoma jóval kisebb
  • hogy ruhadarabjaink univerzálisan horhatóak, szabadon párosíthatóak egymással illetve a már meglévő utcai ruhadarabjaiddal is. Mintáink a jógaórákon és az utcán is helyt állnak
  • magas minőségű anyagokat használunk, amely tartja a formáját, gyorsan szárad, lenge és kényelmes viselet, és biztosíthatóan guggolás-biztos, tehát sehol nem látszik át.

A mamiyo-val a célunk, hogy idővel egy olyan kismama ruhatárat állíthassunk össze, ami időtálló, minőségi, klasszikus és etikailag és ökológiailag is minden kívánalomnak eleget tevő.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
×
×

Cart